Mellanlandat

På Schiphol i Amsterdam nu, efter 11 timmars flygtid från Guayaquil till Amsterdam. Klockan är 06.20 i Ecuador, här är den 14.20. Det frestar på, både själva flygresan och tidsomställningen. Har väl sovit nån halvtimme i natt, halvsovit ett par timmar till. Men det gick ändå ganska bra, den här gången. Fick korn på en bra holländsk film (flyger med KLM) med engelsk textning; då slipper jag försöka höra vad de säger i jetbruset. Kallt som fan var det i början (dubbla jackor, huva på), men blev bättre sen. Dessutom satt jag vid gången, och hade sån tur så det var två lediga platser till höger om mig.

Men det är osäkert om det blir någon mer sån här långflygning för min del. Det är ett inhumant sätt att resa.

Annars har denna resa till Ecuador varit utomordentligt givande: omväxlande, händelsediger och välarrangerad. Vi har varit i Amazonas, i de andinska höglandet och vid kusten; välfördelat ungefär en vecka per natur- och klimatzon. Och vi har haft mycket fin guidning; hela 12 lokala guider, plus Jan Smedmyr, huvudguide med oss hela tiden utom i Amazonas och Bella Vista Rainforest. Jag är glad att jag fått vara med om detta.

Några tusen bilder har det blivit också. Ska bli roligt att bearbeta dem under de närmaste veckorna. Resultatet lär delvis bli synligt på denna blogg förstås.

Liked this post? Follow this blog to get more.