Gardell håller med mig

Ja, faktiskt, från helt olika utgångspunkter har vi kommit fram till samma slutsats, Jonas Gardell och jag: Att bränna böcker offentligt skall vara i lag förbjudet.

Och varför detta? Jo, till stöd för yttrandefriheten. Varje bok är ett skrivet yttrande, eller hur? Om man bränner en bok är man ute efter att förhindra dess yttrande, inte sant? Alltså: All offentlig bokbränning är ett angrepp på yttrandefriheten och bör därmed förbjudas.

Observera: detta gäller alla böcker. Romaner, noveller, faktaböcker. Koranen eller bibeln, lika väl som kritik av koranen eller bibeln. Ska man bränna tryckta skrifter får det inte ske inför publik, som en offentlig demonstration. Om man ändå måste göra sig av med en del överflödiga skitböcker får göra det i smyg, när ingen ser…

Så enkelt är det.

Gardell är religiös, såvitt jag vet, jag är anti-religiös. Ändå intar vi samma ståndpunkt i denna fråga. Det säger något.

Vidga era vyer! Läs inte bara den här bloggen, utan med fördel också Jonas Gardells utmärkta artikel i koranbränningsfrågan i Expressen: “Att bränna böcker är alltid att hindra yttrandefriheten.”

Liked this post? Follow this blog to get more.