En solskenshistoria

Var först tveksam till att berätta det här; tänkte att det knappast har allmänintresse. Men så tänkte jag att ni, liksom jag, mår väl av ett exempel på hur livet då och då kan bjuda på rejält överraskande positiviteter. Så här var det:

I slutet av april satte jag in en annons på Blocket; jag ville sälja min ihopfällbara (och uppfällbara) kanot. Ok, jag skrev några rader och bifogade bild:

Så där ser den ut i uppfällt skick. Nedmonterad ryms den i en låda som man kan transportera i bilen. Den väger bara 20 kg, och är lätt att hantera även om man är ensam. Ihopsatt en gång, använd två gånger; som ny, verkligen. Norsk kvalitetskanot från företaget Bergans. En sån kostar idag 19.000 ny; jag begärde 9.000 (jag gav 13.000 för två år sen).

Jag väntade och väntade och väntade, men ingen sugen spickulant hörde av sig. Egendomligt, tyckte jag. Men vad gör man? Efter två månader togs annonsen bort utan att jag fått ett enda svar på den.

Men så igår gick jag in på Blocket i ett annat ärende, och fick se att jag hade cirkus 25 meddelanden där. Va?!, tänkte jag, vad är detta? Jo, det visade sig vara en massa hugade köpare av kanoten. Jag hade ju trott, att svaren automatiskt skulle komma på min mejl, men så hade alltså inte skett.

I det läget fick jag för mig att tota ihop några rader och förklara varför det blitt som det blitt. Kanoten finns kvar, skrev jag. Ring mig, om ni fortfarande är intresserade. Jag kopierade, och skickade till alla 25.

Efter 10 min ringde det. “Hej, vi är från Östersund, men på tillfälligt besök i Borås. Vi är på Knalleland just nu,” sa en trygg norrländsk stämma. “Är du hemma? Får vi komma och titta på kanoten?” “Självklart”, sa jag. “Kom ni bara.”

Efter en halvtimme kom dom, och efter ytterligare 10 min hade dom köpt kanoten. En paddel och en flytväst hängde med. Glada var dom, och glad var jag.

Så skojsamt kan det vara i den här jämmerdalen ibland minsann!

Hej då, kanoten…

Liked this post? Follow this blog to get more.