AI och NI

Det var en kônstig rubrik, hör jag att ni säger. Jomenvisst, det var för att göra er lite nyfikna på att läsa vidare (he he). AI står som bekant för artificiell intelligens, och NI, har jag hittat på, står för motsatsen: naturlig intelligens (vad nu det kan vara?).

Den här bilden är faktiskt ett hopkok av dessa bägge motsatser:

På nätet, på Dall-e, creating images from text, kan man ta hjälp av AI för att skapa bilder. Man beskriver på vanligt verbalt språk vad det är för bild man vill ha, och så trycker man enter… Och vips, så skapar algoritmerna en bild. I mitt fall ville jag ha en bild “av ett aggressivt virus med många taggar”, och fick ovanstående, exklusive ögonen.

Ögonen har jag lagt till med hjälp av min enorma NI, min naturliga intelligens… Jag har lyckats frilägga ett par lejonögon från en bild jag tog i Mana Pools, Zimbabwe. Sen har jag lagt ihop AI-bilden av viruset med NI-bilden av mina lejonögon på Photoshop och Lightroom.

Bra va!

P.S. Alltihop var en del av arbetet med att skapa ett snyggt och kongenialt albumomslag åt en av mina söner. Han spelar i ett rockband, och en av de nya låtarna i det nya albumet handlar om hotfulla (corona)-virus. Så därför så… D.S.

Liked this post? Follow this blog to get more.