Sommarkrönika i Borås Tidning, 30 juli 2022

vi-som-vill-opp-pdf-2

För fler bilder, se Flickr.

Jörgen Larsson

Känd som doctor feelgood (har doktorerat på rytm), stationerad på Trandared. MrWalkrar sig då och då ut i staden och världen med sina rytmiska alster, vilka framförs i och av bandet Soggy Bees. Reser (när det inte råder för mycket krigs- eller virushot), fotograferar, skådar fågel, spelar Association Croquet (om han hittar nån att spela med) läser och bakar bröd (”det oknådade”).

Ett fint sommarminne är när jag gungade med min yngste son Jakob, då cirka 5-6 år ung. Det var en sån där dubbelgunga där två personer kunde gunga samtidigt, sittande mitt emot varandra. Kändes ostadigt, jag var ju egentligen för stor och tung. Men plötsligt utbrusto vi båda oförmodat i sång, min son och jag. Vi sjöng: Socker, grädde, nötter och mandelflarn. / Och så sist, men inte minst: en liten ros av marsipan. Det var signaturmelodin till den märkliga, svartvita teve-serien Tårtan, då aktuell. Vet inte om Jakob gillade serien, men signaturmelodin, och texten därtill, kunde han utantill. Och jag alltså åtminstone de tre första raderna. Vi tog i så det stod härliga till, kände gemenskapen i att sjunga tillsammans. Det är en mycket fin melodi att gunga till…

Liked this post? Follow this blog to get more.