Freudiansk skogspåstötning

Igår natt lyssnade jag på Lydia Sandgrens Sommar-program (ni vet, hon som har skrivit och gjort succé (Augustpriset bl.a.) med den feta debutromanen Samlade verk). Alldenstund jag icke somnade lyssnade jag sen vidare på ett samtal mellan henne och Gunnar Bolin i serien Kulturliv i P1. Det var mycket prat om hur mycket Sigmund Freud och hans teorier hade betytt och betyder för Lydia S och, ja, för alla oss andra, typ, vilket förvånade mig lite. Jag trodde den gamle gubben var överspelad vid det här laget, med sina knasiga Oidipus-komplex och fallos-symboler och sitt prat om hysteriska fruntimmer.

Vad stöter jag så på i skogen idag, om inte den här figuren!

Fallossymbol

Jag menar, om inte det vi skådar här är ett praktexempel på en väldig fallossymbol, ja då är jag skapt som en nors! (barock, galen, bakvänd, vanvettig, knäpp, dum, fånig, besynnerlig, konstig, svagsint, rubbad, stollig, befängd, knasig, dåraktig, ding, vrickad, förryckt, vansinnig, sinnesrubbad, avvita (?), bakom).

Jag tänker att jag nog måste uppdatera min syn på Sigge F och det han står (!) för (he he)…

Liked this post? Follow this blog to get more. 

En kommentar till “Freudiansk skogspåstötning”

  1. Det där är ju Olfar. Han är ett pedagogiskt troll som lär barn orientering. Väldigt känd, dock enbart inom vissa begränsade kretsar.

Kommentarer är stängda.