Shoppinglycka

Har idag genomfört en större kamera-affär. Har sålt en kamera och köpt en annan, sålt fyra objektiv och köpt fyra andra.

Vad det gäller, om man ser det lite principiellt generellt så där, är att jag följer med strömmen och går över från spegelreflex till spegellöst. Detta är en rådande stark trend i fotografiska kretsar. Utan att gå in på detaljer kan sägas, att ett viktigt skäl till detta paradigmskifte är att spegellösa systemkameror är lättare och smidigare än de klassiska spegelreflex-klumpedunserna.

I ett halvår har jag varit ägare till en Nikon Z9, den kanske allra bästa spegellösa systemkameran för närvarande. Ändå har jag nu bytt den mot dess lillebror Z8, som är i stort sett lika bra, men 30 procent lättare. Jag har också bytt fyra objektiv till min gamla spegelreflexkamera mot fyra nya “gluggar” (fotograf-slang för objektiv), anpassade till min nya spegellösa Z-kamera.

Här en bild på mina nyinförskaffade materiella lyckofetischer:

Jag tror det blir jättebra, inte minst för er, kära bloggläsare. Tänk vilka fantastiska bilder jag ska ta som ni får se!

(Ett annat vägande skäl till affären är väl att det vore synd att dö alltför rik. Det gäller ju att leva för pengarna – ja, alltså att leva ett så gott liv som möjligt med hjälp av vad de surt förvärvade slantarna kan åstadkomma.)

Liked this post? Follow this blog to get more.