Pic Of The Day

Dagens bild är från 29 september, Mana Pools, Zimbabwe. Vi hade flugit ut till nationalparken vid Zambezifloden, på gränsen mot Zambia, i ett litet Cessna-plan från huvudstaden Harare. Redan första kvällen satte vi oss att vänta på att flodhästarna skulle gapa snyggt i motljuset vid Long Pool. Det tyckte jag var bra, för det var ju en fantastisk motljusflodhästbild av Brutus Östling (nu vår guide) som hade fått mig att anmäla mig till den här resan.

Jag fick några bra bilder redan första kvällen. Inte alls i klass med den där Brutus-bilden, men ändå… Jag fick också lära mig att flodhästarna inte alls äter något under vattnet, nädå, de bara ligger i vattnet för att de inte tål solen. Sen går de upp på land på nätterna och äter gräs. Man undrar vad de ska ha sina enorma betar till tänder till? Antagligen bara för bitas… såna som de tycker förtjänar att få ett bett… andra flodhästar mest; kanske en och annan människa om det hampar sig så att en sådan står i vägen på nåt sätt.

Här en av mina bilder från den där premiärkvällen (lägg märke till det gulliga morrhåret):

Liked this post? Follow this blog to get more.