Nu har den börjat

Alltså (felaktig rubriksyftning, men det skiter jag i) bearbetningen av cirka 4200 bilder från Ecuador-resan. Det kommer att ta sin tid. Många, de flesta, bilderna kommer jag att kassera, slänga ut att för evigt försvinna i cyberrymden. Men godbitarna sparar jag förstås. Och jag ska låta er njuta av en hel del av dem, har jag tänkt. Det förtjänar ni, för att ni är så trogna läsare av denna stundom goda, men alltför ofta lite för snabbt hopkokade bloggsoppa.

Ett litet smakprov här. De första fem dagarna på resan tillbringade vi i Amazonas, vid Tiputini-flodens strand. Här driver quichua-folket en ekologiskt inriktad lodge i Yasuni national park. Fantastiskt ställe. Nås via 1,5 timmars körning på otillgänglig väg, plus 1,5 timmars snabb motorkanotfärd på floden. I den här hyddan bodde Lars Pettersson från Falköping och jag:

Bland det första vi stötte på vid vår första kanotutflykt var några sköldpaddor som sökte freda sig från bin och fjärilar:

Den stinkande (förmodligen) Ormhalsfågeln omgavs också av insekter:

Men för vår del var det egendomligt nog inga större problem med insekter. Man omgärdade sängen med mosquito-nät om natten, beströk sig med lite myggmedel under dagen – sen var det bara att njuta i fulla drag av den jungfruliga miljön. Bra mat var det också…

Liked this post? Follow this blog to get more.