Minnesvärda resor

Tänkte börja en ny serie här på bloggen: Minnesvärda resor. Den utgår från bilder som ligger på Flickr, en bildvisningssajt på nätet, med vars hjälp jag har fin kronologisk ordning på mina resor sen tio år tillbaka. Bilderna är organiserade i album; börjar med den senaste resan (Ecuador i jan i år), och går sen bakåt i tiden.

Just i år, 2023, är det tio år sen Chrille, Tompa och jag for runt i sydvästra USA. Vi landade i, och flög hem från, Las Vegas. Därifrån gjorde vi en mäktig roundtrip via exempelvis Grand Canyon, Salt Lake City, San Francisco, Sequoia National Park. En vecka tillbringade dessutom de bägge ung-pojkarna på ett yoga-läger i New Mexicos öken. Eftersom jag alltid faller baklänges på rygg när jag försöker inta lotusställning yogade jag inte med dem, utan tillbringade den veckan i fina konststaden Santa Fe, gjorde också små utflykter därifrån. I Santa Fe finns förresten Georgia O’Keeffe Art Museum; hon är en av mina stora favoriter, både som konstnär och människa.

På Flickr finns 30 album (!) med bilder från den här resan; det första med some pics från den oförlikneliga, vackert avskyvärda staden Las Vegas.

Ett fantastiskt ställe vi besökte var också Antelope Canyon i Arizona. En guide ledde oss ner genom en smal springa i marken:

Det är strömmande vatten som en gång har format Antelope Canyon, och skapat förutsättningar för ett överjordiskt vackert ljusspel i form och färg:

Alla tre expeditionsdeltagarna hade nyinköpta kameror inför denna resa. Säger sig självt att vi fotade som galningar och försökte fånga all denna estetiska magi… Här är grabbarna som gjord’et:

Liked this post? Follow this blog to get more.