Mina två bostäder

Här är mina två bostäder. Den ena består av ett tält vid Zambeziflodens strand i norra Zimbabwe. Det är ofta mycket varmt där, närmare 40 grader i skuggan, och elefanter och eland-antiloper strövar runt tältet, snubblar ibland på tältlinorna. Jag är inte där så ofta, hittills 9 dagar i det här livet (kan bli fler i nästa).

Den andra bostaden ligger på Söderljungsgatan i Borås, 900 mil norrut; ingår i den mycket välskötta bostadsrättsföreningen Boråsbostad nr 2 (ugh! mig vara stor ordförande!). Där håller jag ofta till, som nu t.ex. Inte många djur strövar runt i grannskapet, och de har huggit ner björken vid min balkong, där sidensvansarna brukade landa på hösten. Men det är svalt och skönt för det mesta, och från köksfönstret kan jag skåda ut över hela Borås. Det är köket som syns på bilden. Där bakade jag bröd idag (det oknådade) (det gör jag så gott som aldrig i tältet).

Gött o va hemma liksom. Med en hel del goa minnen att ruva på, men med niohundra flygmil i bena…

Liked this post? Follow this blog to get more.