Det blev lite för mycket…

Första halvan av september var jag hos goda vänner i Door County, Wisconsin, USA, i lördags kom jag hem från Zimbabwe, södra Afrika, i morgon åker jag på tågfotoresa till Tyskland och Tjeckien.

Det blev lite för mycket, det blev lite för mycket… som charkuterihandlerskan Alma Karlsson i Broaryd brukade säga, när hon ”av misstag” (varje gång!) råkade väga upp lite mer köttfärs än det begärda halvkilot eller kilot (på det viset fick hon ju sälja lite mer).

Liknar den famösa s.k. ketchupeffekten; först hölls det igen och igen, inget resande alls nästan under de två pandemiåren – sen kom allt på en gång. Samtliga dessa tre resor var planerade redan före corona, och nu när det äntligen går att resa igen tänkte jag inte så noga på saken, utan bara sa ja till alltihop.

För ögonblicket känner jag mig lätt utmattad…

Men tågfotoresan kan jag inte backa ur, för där är jag guide t.o.m. Har varit med och planerat och arrangerat resan för Fokus Fotoresor; får inget betalt men betalar heller inget. Det är en testresa. Om testet slår väl ut kan den ingå i Fotoresors orinarie resesortiment från nästa år. Programmet ser i grova drag ut så här:

Snälltåget, nattåg till Berlin, därifrån till Spreewald, berömt för sin gurka och sina vattenvägar.
Tåg till Decin i Tjeckien. En helfotodag med guide i Böhmiska Schweiz.
Tåg till Brno och Sardice, och två guidade fotodagar i Mähriska Toscana.
Tåg till tyska medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. En dag och två nätter där.
Tåg till Berlin, och därifrån nattåg till Sverige.

Resan skall pågå 12-23 oktober. Ska försöka uppdatera bloggen då och då, men I fån icke bliva gramse utifall inläggen bliva lite glesare än vanligt. Efter den 23:e ska jag vila upp mig i hemmet, och då lovar/hotar jag att blogga av bara helvete!

Liked this post? Follow this blog to get more.