Long Time No See

Nej, kära bloggläsare, jag är inte död! Jag har bara tillbringat fyra utomordentligt fina dagar i Amazonas djungel i Ecuador, utan internet. Mitt ressällskap (6 pers) och jag gästade en lodge vid Tiputinio-floden (biflod till Napo-floden, som är ett av Amazonflodens största biflöden). Den drevs av quicha-folket, i sann ekologisk anda (förutom starka motorer till kanoterna; behövs när motströmmen är stark). Superbra guidning; fick reda på allt värt att veta om fauna och flora och quichafolkets kultur. Supergod mat dessutom. Mellan 20 och 30 grader varje dag. Regn ibland, sol ibland.

Någon kontakt med omvärlden hade vi inte, som sagt (skönt). Men jag vann blåsrörstävlingen, kan jag avslöja. Träff på den fiktiva fisken på första blåsningen (o-förgiftade pilar). Här en bild på reskompis Tomas när han prövar på att blåsa. Vår guide Ramon hjälper till att hålla upp det 3-4 meter långa blåsröret.

Nu i molnregnskog några mil norr om Quito. Fullt med kolibrier, men regnet öser ner…

Liked this post? Follow this blog to get more.