Jaaaa!!!

Jaaa, jag fick igång den! (Nä, inte bilen, den bara går och går (som en klocka) när jag då och då någon gång vevar igång den.) Nej, det är min nya läsplatta jag talar om.

Först var den tjurig och ville inte kännas vid min wi-fi här hemma i mitt lilla hem där jag bor här hemma, trots att jag skrev in alldeles rätt lösenord (salödkfpo43589aw8fhlaw). Men efter ett par försök kom den på bättre tankar.

Sen, när jag skrev in att jag ville ha kontakt med Borås Stadsbibliotek, så tog plattfan envist kontakt med Solna Stadsbibliotek istället av okänd anledning.

Men listig som ett lejon (modig som ett också) tog jag mig då före att kringgå direktkontaktsalternativet mellan platta och mitt hemmabibliotek. I stället laddade jag ner Minnet och rädslan, alltså Jesper Högströms nya biografi över Gunnar Ekelöf (vilken är själva orsaken till att jag köpt läsplattan; den fanns nämligen bara som e-bok på blibblubblan) på min lilla iknäetdator. Sen drog jag en kaubel mellan dautorn (kindsdialektalt uttal) och läsplattan, tryckte på nåra knappar, och vipselivips!!! Så var boken på rätt plattanplats, där den skulle vara. Här ser ni beviset:

Så nu är jag rustad för framtiden. Kan ta flera tusen sidors litteratur med mig på mina resor. Plattan väger ändå inte mer än ett litet äpple.

Känner mig stolt som en struts över att jag klarat ännu en digital vall (skitenkel iofs, men inte så lättväxlat ändå för en mental latmask…).

Liked this post? Follow this blog to get more.