Grodorna går igång?!

Nja, inte riktigt än kanske. Dom rör på sig i alla fall, det kunde jag se idag i “Filips damm” vid en tidig morgonpromenad. Hördes inga qwaak dock. Men kanten på dammen, vänd mot solen, överkryllade med grodägg! Kallas också grodrom, har jag just lärt mig. Titta bara:

Och enstaka upphovsmakare (grodmän/-kvinnor) till äggrommen siktades även:

Lärde mig just det här på nätet:

Grodägg kallas också för grodrom. Grodägg är små svarta prickar med ett mjukt skal som liknar gelé. Honan lägger sina ägg i pölar och vattendrag där fisk inte får tag på dem. En groda lägger omkring 1000–3000 grodägg men bara omkring 5 av dem utvecklas till vuxna grodor.

Hade bara vidvinkeln med mig, mindre lustigt nog, så det blev inga vidare närbilder på “di räliga greöudorna”. Men väl andra typer av bilder. De här mystiska (helt orealistiska – det såg inte alls ut så) motljusbilderna av Filips damm gillas av den mörka sidan hos mig:

Liked this post? Follow this blog to get more.