Är det bara jag?

Ligger i min bekväma hotellsäng i Cuenca, Ecuador. Mår gott. Andas lugnt. Men så, med ett antal andetags intervall räcker liksom inte syret till, utan jag måste (lugnt) dra ett eller två djupare andetag för att “få luft”. Sen är allt lugnt igen några andetag, innan proceduren upprepas, “med ett gökurs regelbundenhet”, som Palme sa en gång.

Jag vet att det jag beskrivit ovan har med höjden över havet att göra. Det inträffar aldrig på lägre nivå än cirka 2.000 meter (Cuenca ligger på 2.500m). Det inträffar också bara just när jag ska somna, inte annars. Och det stör insomningsprocessen. Vilket naturligtvis stör mig väldigt mycket! Jag kan inte sova när jag behöver sova.

Fick nyligen reda på att man normalt försöker hålla syrenivån i passagerarflygplan på motsvarande ungefär 2.500 m nivå. Detta förklarar hur jag kunde sitta i 10 timmar i ett plan från Johannesburg i Sydafrika till Amsterdam för ett par månader sen, utan att kunna sova en minut, pga detta mitt speciella problem.

Är det ingen annan än jag som känner igen det här?

Undrande änglar

P.S. Idag ska vi fortsätta vår resa, först upp till en nationalpark på 4.000 m höjd, vandra och skåda fågel där ett par timmar. Sen ska vi köra ända ner till värmen vid kusten på havsnivå. D.S.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

En kommentar till “Är det bara jag?”

Kommentarer är stängda.