Finns jag, om jag inte…

Finns jag om jag inte bloggar? Eller om jag inte lägger ut tjatiga existensbekräftelser på Facebook? Frågan känns angelägen efter ett par dar utan wifi här i Ecuador. Vi har fortsatt resandet, är nu nere vid Stilla Havskusten. Här är varmt som tusan. Man kan knappt tro på frys- och kylrysningarna man upplevde uppe i Anderna för bara några dagar sen. Och ni, ni har inte hört av mig på ett tag. Kan ni tro på vad jag berättar utan bevis? Gärna bildbevis förstås.

För nördiga fotografer, likt flertalet i den här gruppen gäller för övrigt: det jag inte tagit en snygg bild på vete fan om jag har varit med om…

Men ja, på bara några timmar for vi ner från Cajas Nationalpark, på nästan 4.000 m, till havets nivå. Startade ovanför molnen, genomfor dem och landade i Playas vid Pacifiska Oceanen. Dan därefter gjorde vi en båttur och fotograferade fregattfåglar och pelikaner i massor. Nästa dag en ännu längre båttur ut till Isla de la Plata, s.k. fattigmansgalapagos. Där var det exempelvis blåfotade sulor som gällde. Idag har det varit ännu fler programpunkter; ingen rast ingen ro, bara gno bara gno… Men nu sitter jag och lyssnar fridfullt på oceanen när jag skriver det här.

P.S. Försökte lägga ut bilder som stödjer min berättelse, men det lyckades inte pga för dålig nätuppkoppling. Det skulle kunna vara lögn alltihop… D.S.

Liked this post? Follow this blog to get more.