Underbara Udda Uddebo

I förrgår var jag på en konsert i Uddebo (en liten by vid Assmans strand, mitt emellan Svenljunga och Tranemo); en sån där konsert minsann / man ej beskriva kan. En typ av konsert som jag tror är mycket sällsynt på de flesta andra ställen. Tre lokala förmågor, Uddebobor, framträdde i det gamla nedlagda Väveriet: Furio Bigi på basfiol och sång (ursprungsland Italien), Jori Jant fiol (Holland) och Sasha Leuenberger gitarr (Schweiz). Publik i alla åldrar, från gamlingar som jag, till glatt kringtoltande små barn.

Musiken var av hög klass och publiken njöt i fulla drag, det kan jag intyga.

Ingen verkade ha tänkt på att ett så här fint arrangemang borde kosta inträde. Jag tycker verkligen vi gott kunde swishat ihop en slant till de medverkande, men det föll liksom bort i entusiasmen, spelglädjen, lyssningsglädjen.

Slika ting inträffar bara i underbara udda Uddebo, en plats där det annorstädes unika är vanligt förekommande. Ingen inspelad musik att bjuda på, men här får ni några visuella intryck från tillfället i fråga:

Musikerna

Publiken

Konsertarrangören Doris Bota i centrum…

Liked this post? Follow this blog to get more. 

En kommentar till “Underbara Udda Uddebo”

  1. Fin skrivet om Uddebo. Tycker själv mycket om Uddebo med dess härliga invånare och omgivningar. Önskar mig ofta dit då min son Fredrik bor där. Har alltid känts så välkomnande då jag gjort besök i Uddebo och bl.a. Världshuset👍🦋❤️

Kommentarer är stängda.