Porträtt av bloggeristen?

En av de pågående sju utställningarna på Abecita är signerad Olle Ljungström, annars mest känd som låtskrivare och sångartist, nu tyvärr gången till det land varifrån ingen återvänder. En del av Ljungström-utställningen, med titeln Tänk om man hade råd med en ängel, består av smått geniala teckningar från en riskabel resa till Kabul, Afghanistan, 2002.

En av dessa teckningar tycktes mig plötsligt kunna fungera som ett kongenialt porträtt av blogginnehavaren själv, nämligen den här:

Eller vad tycker ni? Är det inte bildligt likt?

Annars har han ju karakteriserat sig själv och sin livshållning som så här (i låten Tidigt om morgonen):

Alldeles för svart svårt
Alldeles för tokhårt
Alldeles för jävla trevligt jippo-kul idag
För en känslig liten rosarund och gosig själ som jag

Apropå låtar förresten… Ja, Tidigt om morgonen görs ju av J.T. & The Soggy Bees i en alldeles fantastiskt svängig version, inspirerad av västafrikansk / kongolesisk popmusik, med Tobbas Ruhtenberg på sologitarr.

Och apropå detta eminenta band så spelar de onsdag 15 juni, kl 19, på Hemgårdens innergård. Det blir en s.k. picknick-konsert; dvs. tillfälle att mumsa på god mat och bälga i sig obegränsat med vin i trevlig miljö och gott sällskap, ackompanjerat av utsökt musik. Missa inte detta tillfälle! Skriv in i almanackan!

Liked this post? Follow this blog to get more.