Och Gott Nytt…

Ja, år menar jag; Gott Nytt År. Det kunde jag ju fått in redan i rubriken. Men jag tyckte det var nöjsamt att krångla till det lite. Men, alltnog och emedan, ett nytt år är ändå alltid ett nytt år; ett möte mellan det gamla och det nya året. Och det vet vi ju alla, efter att ha läst dagens krönika i Borås Tidning, vad dylika möten kan föra med sig i form av visdom och nymångfald… (se Mina texter på denna hemsida). Jag säger kan, för några garantier finnes förvisso inte. Subjektet aktar måhända icke för rov att inmundiga alltför stora mängder brända och destillerade drycker, varpå alla chanser torde vara försuttna; det är, som det plägar heta,kört. Vore inte första gången något dylikt inträffat, det är en sak som är säker. Men låtom oss då inte måla fan på väggen: I stort trots mot allt: Gott Nytt Decennium!

Liked this post? Follow this blog to get more. 

2 reaktioner till “Och Gott Nytt…”

 1. Ja, gott nytt o tack för gott gammalt. Kul att hitta din blogg. Den inspirerar mig att supa in daglig luft av påhittighet och dela med det som kommer ut ( av det insupna).
  Idag vände sig Karlavagnen åt mig när jag mediterade tidigt i mörkret under den väldiga stjärnhimlen.
  Jag har aldrig tidigare fattat hur de kunde sitta i den, de gamla Hjältarna eller gudarna. Men det finns inga hjulstjärnor på himlen, så det är inte så lätt. Konstig kälke kanske, men vagn? Dessutom heter den Otava på finska och är ingen vagn. Så är det att vara invandrare.
  Gott nytt Tjugo Tjugo med omvända vagnar.

 2. Så roligt att du hittat min blogg, Helena! Själv hittade jag inte din kommentar förrän precis nu, klockan sju på morgonen, 8 januari. Dels har jag faktiskt inte tittat på min blogg på några dar, dels insåg jag nu att jag måste godkänna alla svar och kommentarer för att de ska bli synliga i flödet. Ack ja, jag är ny på det här med hemsida (men ganska stolt att jag faktiskt lyckades övervinna min mentala digitala lättja till slut och sätta igång att konstruera en sån där sida; det är något jag funderat på länge).

  Måste berätta en viktig sak: En av växterna i båten jag fick av dig för mer än två år sen lever än! Den har en hedersplats i mitt sovrumsfönster.

  Hoppas vi ses på spelningen den 18:e!

Kommentarer är stängda.