Nytt kyffe att häcka i

Jo, jag ville bara berätta att jag sen 18 juni besitter ett nytt kyffe (vilket härligt ord!) att häcka i, nämligen stuga nr 12, Tallskogen, Varnum. Läget är superduper, 10 meter från Mellsjöns strand. Inget ont sagt (nåja, bara lite då) om själva stugan, men den måste nog betecknas som “si så där”. Den lutar lite ner mot sjön, har antagligen så gjort i flera decennier. (Påminner om ett garage jag byggde för länge länge sen, som kom att luta in mot skogen. Det står också än, såvitt jag vet.) Det betyder att det blir lite uppförsbackejobbigt att gå åt ena hållet i vardagsrummet – å andra sidan går man ju i såna lägen oftast tillbaka åt andra hållet sen, å då blir det nerförsbacke. Så det jämnar ut sig, som man säger.

Och det kommer att bli ljuvligt, att under stilla kvällar sittande på den inglasade verandan eller ute på terrassen meditativt blicka ut över sjön och låta vemodet mildras av de käckt hit och dit-pilande, insektsfångande svalorna – måste bara skaffa en omgång trädgårdsmöbler först…

Så här ser mitt enkla tjäll ut för världen:

Och under denna devis vill jag bedriva verksamheten å detsamma:

Liked this post? Follow this blog to get more.