Lång dags färd mot…

Klockan 12 igår hämtade vi ut kärran. Den var så stor att vi kunde kört utrustning åt ett par rockband till, vid behov. Hämtade PA på Sjöbo. Sammanstrålade vid ett-tiden i musiksalen på Högskolan i Borås. Så repade vi en stund, särskilt på de cover-låtar vi tagit med för den här spelningen. Dem har vi inte spelat så mycket. Men, tänkte vi, på ett 70-årsparty får man räkna med att folket framför allt vill festa och dansa. Och då skadar det inte om de känner igen en eller annan låt (även om J.T.-låtarna naturligtvis egentligen är bäst).

14.15 plocka ihop, ta hissen ner till garagevåningen. Lasta kärran. Med två bilar till Timmele. 15.30-17 rigga upp. J.T. övar allsångskompet med Cecilia Kallin (medlem i mello-meriterade musikgruppen Timoteij för några år sen). 17-18.30 sound check. Svettigt värre. Vissa tekniska problem med ljudet, men det löser sig.

Från 19 trerätters middag. Tal. Uppträdanden. 5 allsångslåtar med J.T.-komp: Jag vill ha en egen måne, Jag ringer på fredag, I natt är jag din, Främling och Stad i ljus. Ändå svettigare. Bubbelvatten i litervis. Jubilaren suverän på luftgitarr. Dansar vilt med barnbarnen.

Från 22.30 till efter midnatt, på scen i två set. Ett tjugotal låtar, drygt hälften signerade J.T. Segt ett tag i mitten på andra set. Men ett sjuhelvetes drag på slutet, med mycket dans. Fire och Tidigt på morgonen går superhem. Känns bra bra bra. Men trött och svett trött och svett trött och svett.

Packa ihop. Lasta in i kärran. Kör tillbaka till Borås. Lastar ur grejerna på HB. Lämnar kärran där över natten. Gör sönder kärran lite smått. Bekymmer.

Hemma vid tretiden. I säng halv fyra på morgonen, efter 14 timmars arbetsdag. Avslutat idag, lämnat tillbaka kärran.

När vi blir världsberömda ska vi anställa en jäkla massa råddare…

Men visst är det värt det, och visst är vi bra

Liked this post? Follow this blog to get more.