I berget finns det ett rum

Ers Undertecknad har gått med i Borås Fotoklubb. Har varit påtänkt i cirka fem år, men emellan kom bland annat pandemin (covid, ni minns; den första av flera, skulle jag tro). Men nu har jag gjort s.k. slag i den s.k. saken och t.o.m. pröjsat medlemsavgiften för i år och nästa år.

Första klubbaktiviteten jag var med på var bergrumsfotografering. Annorlunda och spännande, om ni frågar mig (men varför skulle ni göra det, iofs?). En bit utanför Borås, nära Gånghester, finns i berget ett rum; ett minne från Kalla Krigets dagar.

Här skulle vi få sitta om Mellanöstern låg lite närmare oss, i skydd från Hamas raketer och Israels bombningar. Eller om grottmänniskan Putin och hans mördaranhang fick som de ville. Tills vidare står rummet i berget tomt.

Visst är det lite rörande med fredstecknet mitt i o:et? Hoppas bara det finns plats för systrarna ock…

Liked this post? Follow this blog to get more.