Hur ska det gå med allting?

Krig, klimatkatastrof, AI som tar över… jo jo, det är nog gott och väl fullödiga eländesscenarior allt det där. Men nu oroar jag mig plötsligt för de här små bullgulliga alternativliven som flyger trots att de egentligen inte ska kunna göra det…

Ja, jag menar nu när det har börjat regna nåt så gutförbannat…! Nära där jag bor finns det en rabatt med lavendelblåblommor. Häromdagen när jag gick förbi i någorlunda soligt väder kryllade det av humlor där. På varenda blomma satt det minst en humla. Men i morse, i kyligt nästintillregnväder, var det bara några få kvar; och de satt still, helt still, som paralyserade av kyligheten.

Och jag som tjatade så om regn regn regn i maj-juni… Och så kommer det, och så kommer det givetvis alldeles för mycket, alldeles för ofta. Redan för flera år sen brukade jag säga: “Ja, se vädret det överdriver alltid nuförtiden.” Och så rätt jag hade. Hade inte en aning om då, att den människoinitierade växthusklimatkatastrofen hade sin näsa med i det blöta (ibland jävligt torra) spelet.

Ja, hur ska det gå med allting?

Men det är ju bra blogg (alt. bra tv, radio, media, etc.) i alla fall att spela på oro, fara, fruktan, skräck osv. Inget jävelskap som inte har nåt gottissskap med sig…

Liked this post? Follow this blog to get more.