Från båda håll

Funderade på om jag skulle lägga ut nåt… Inga idéer… Men så digitalsnubblade jag på nedanstående låttext. Tänkte sjunga den och bloggifiera den, men märkte när jag försökte att jag inte hade nån röst alls denna relativt eländiga kväll i livet. Ok, alltså publicerar jag den som enbart som text till att börja med, tänkte jag. Vet inte riktigt om den håller för att bara läsas i och för sig, den ska ju sjungas förstås. Det är en översättning jag gjort från originalet på engelska, och som översättning är den väl ändå inte så jävla illa i vrångstrupen pinkad, om man betänker att det är en trähäst som här låtit sitt vatten.

Redan som nybakad 27-åring anade jag att det var så här det skulle bli. Simply the simple story of my life… (liksom så många likasinnades). Ni känner väl igen den?

Rufs av fluffigt änglahår
vaniljglassluftslott himlen når
bomulls-canyons som läker sår
solmoln i mitt liv
Men nu dom blivit block av sten
regn och snö på var och en
allt jag svikit; sent, för sent
gråmoln på min stig
Betraktat moln från båda håll
som vita änglar, svarta troll.
Men sagans moln är allt jag minns
molns illusioner allt vad som finns

Junimånar, van Gogh-sol gul
barnaögon som tindrar jul
hjärteskön du som var ful
kärleken i mitt liv
Men nu ett falskt och simpelt spel
du dumpar två, men smickrar tre
hyckleri och smila stel
kärlekssvek och split
Kärlek sedd från båda håll
från ge och ta, från allt till noll
Men kärleksfantasier finns
kärleksdrömmar allt jag minns

Gråt och ångest, säga stolt:
Jag älskar dig, utan förbehåll
drömström, busrus, glad som en boll
grundbultar i mitt liv
Men sedd igenom tvivlets lins:
Den du du var ej längre finns.
Tja, nåt förloras, något vinns
i livets vardagsstrid
Jag livet levt från båda håll
från vinn, försvinn, från dur, från moll
men livets luftslott, allt som finns
av allt jag lärt jag ingenting minns

Kanske lägger jag ut en nynnad version i morgon…

Liked this post? Follow this blog to get more.