För exakt fem år sen

Just precis, den 7 oktober 2016 anträdde jag min rejäla runda, alltså mitt varv runt jorden utan att flyga. Så här fjantigt bar jag mig åt när jag lämnade mitt hem i Borås:

När jag kom till Trandareds torg kom jag ihåg att jag hade glömt min röda jacka hemma, så jag fick gå tillbaka och hämta den. Nog var det lite stirrpirrigt alltid.

I samband med femårsjubileet vill jag gärna påminna om min reseblogg Jorden runt utan att flyga, som ligger kvar på nätet. 54 inlägg på 177 dagar, en del trams och flams förstås, men en del inlägg av riktigt god kvalitet.

Funderar på att följa med på resan undan för undan så här fem år senare. Om jag kommer på något värt att särskilt minnas eller reflektera över, så kan jag ta upp det här på bloggen. Ett exempel direkt, från 7 okt 2016, samtal mellan mig och min granne i sätet bredvid mitt, på bussen Borås-Stockholm:

– Vart är du på väg? frågade jag henne.
– Stockholm. Och du då?
– Borås.
– Borås? Jaha du. Men åker du inte liksom åt fel håll då?
– Nja, jag bestämde mig för att ta den långa vägen den här gången. Jag ska åka jorden runt först. Jag har alltid tyckt att det på nåt vis är häftigare att komma in i Borås västerifrån, från Göteborg, typ.

Hon tyckte nog jag var en knäppskalle…

Liked this post? Follow this blog to get more.