Att kräka ur sig

Ja, rubriken är förstås av det något publikfriande slaget. Omformulerad i mildare ordalag kunde den lyda: Att säga som det är, även när det inte är så bra. Jag har alltid haft en tendens åt det sig urkräkande hållet, dvs. det har känts naturligt och rätt att prata även om sånt som gör en förbannad, får en att må dåligt eller bli ledsen, osv.

Men med åren har jag lärt mig att det är långt ifrån alla som delar detta personlighetsdrag. Många avskyr dylikt beteende. Det skulle aldrig falla dem in att avslöja känsligheter om dem själva. De undviker helst att diskutera kontroversiella ämnen.

Man bör alltså tänka efter före (som T. Danielsson uttryckte det), och välja en själsfrände, en likasinnad urkräkare, att utöva sitt något avvikande beteende med. Dessutom väljer man helst också rätt tillfälle, stämningen måste vara den rätta. Om inte så är fallet, gör man bäst i att ligga lågt, och vänta med det man har på hjärtat till en annan gång.

Låter klokt, eller hur? Nåja, då kan jag tillägga, att det är långt ifrån alltid jag lever som jag lär. Det här kan vara ett sådant illa valt tillfälle…

För det måste väl ses som ytterst olämpligt att på sin blogg basunera ut att man har prostata-cancer!? Och att man mår dåligt vid tanken på att man ska opereras tidigt i morgon bitti, det bör man väl tala tyst om (hur nu det går till). Inte ska man pracka på sina läsare allsköns olyckor och misstämningar…

Fast nu har jag gjort det, och nu vet ni. Jag är inte ute efter något medlidande, eller att ni ska tycka synd om mig, observera det. Inte tänker jag gå in på några detaljer heller, inte nu i alla fall. Jag vill bara säga som det är.

Å ena sidan känns det som att idag, den 21:e augusti 2023, blev min sista dag som icke handikappad.

Å andra sidan är jag j-igt glad – borde i alla fall vara – att cancern upptäckts i tid, som det verkar, och inte spridit sig. Kanske kan då operationen i morgon ge möjlighet till ytterligare några år med hälsan i behåll, till att skriva och spela några skitgoa låtar till, göra ännu några bildande resor till fjärran länder, m.m., m.m…

Liked this post? Follow this blog to get more. 

En kommentar till “Att kräka ur sig”

Kommentarer är stängda.