Andinska strövtåg

Vi fortsätter våra strövtåg i Anderna. Med hjälp av en lokal guide kommer vi närmare naturen och människorna. Programmet är ganska späckat. Idag var vi uppe och ute redan klockan sex, för att få fina fotomöjligheter i soluppgången, som ju sker cirka klockan sex varje morgon året runt, eftersom vi är så nära ekvatorn. Ecuador har fått sitt namn efter att ekvatorn skär rakt igenom landet. Ecuadorianerna skryter med att här ligger “mitten av världen”, ja själva mitten på ekvatorn.

Som jag nämnt tidigare är det svårt för mig att producera några bra bilder för bloggen. För detta krävs det välfungerande wi-fi, med vars hjälp jag kan bearbeta bilderna jag tar med “finkamerorna”, och det är långt ifrån överallt det finns sådan. Just nu t.ex., på Hostal Mama Hilda i Chugchilan, kan jag inte ens hantera mina telefonbilder. Ta en titt på resebeskrivningen på Fokus Fotoresors hemsida, om ni är nyfikna, så får ni en bra beskrivning av resrutten, och fler bilder.

För egen del har jag fortfarande stora problem med höjden; vi befinner oss hela tiden runt 3.000 m.ö.h. Svårt att sova, ofta lätt huvudvärk, total andfåddhet vid minsta motlut… Man vänjer sig i viss mån, men det går långsamt, mycket långsamt.

Liked this post? Follow this blog to get more.