2 evenemang

Ers Undertecknad kommer inom kort att delta i två offentliga evenemang. Det handlar om äpplen respektive päron; de går inte att jämföra.

På lördag, 27 januari kl 16.00, deltar jag i konserten Fred för jorden med Vilda Röster i konstmuseet Wärenstams regi. Under namnet tenårendåren ingår jag i denna kör sedan tjugo år tillbaka.

Ni är ytterligt välkomna till Wärenstams på lördag. Passa på att före konserten se vernissagen med Olle Brandqvists verk före konserten. Vår konsert blandar text och musik på temat “fred för jorden”. Det har varit alldeles för mycket prat om krig på sistone. Motvikter behövs.

En av texterna som ingår är Tage Danielssons Råd till ett nyfött barn:

Innan du blir kapitalist
kommunist, monetarist
anarkist, marxist, fascist
terrorist, imperialist
socialist, syndikalist
eller rentav folkpartist
måste lilla du förstå
att så snart som du kan gå
bör du stultande gå med
i det världsparti för fred
som går före allting annat.
Alla -ismer där vi stannat
är sekunda, inte störst.
Freden måste komma först.
Gör den inte det, min vän,
kommer inget efter den.

Det andra evenemanget är Resefoto – och lite musik! på Abecita, 8 februari, 18.30. Så här lyder presentationstexten:

Resan till Ecuador i januari-februari förra året var en av de mest givande jag någonsin gjort. Variationen var stor: Amazonas, Anderna, Stillahavskusten; storstäderna Quito och Guayaquil därtill; natur och kultur i skön blandning. Ecuador är bara hälften så stort som Sverige; tätt mellan begivenheterna m.a.o.

Riktigt magiskt blev det – om än i total andnöd – på nästan 5.000 meters höjd på vulkanen Chimborazos sluttningar. Här erbjöds en plats nära himlen, även för gamla syndare som jag… För att inte tala om det sällsamma ögonblicket när en kolibri satte sig på mitt teleobjektiv, och vi fick direkt ögonkontakt, den lille och jag. Det glömmer jag aldrig, så länge jag lever.

Om allt detta vill jag berätta i ord och bild på fotokvällen den 8 februari. Och om de där två särskilt magiska tillfällena har jag gjort två låtar, som får världspremiär på Abecita. Ser verkligen fram emot att ”återvända till brottsplatsen”; det är fyra och ett halvt år sen min förra fotokväll, om Falklandsöarna, hela sex år sen temat var ”Jorden runt utan att flyga”.

Foto: Lars Pettersson

Liked this post? Follow this blog to get more.