Mitt bästa råd

Gå ut och sök upp en mycket liten plats. Sitt där i gräset, eller på en sten. Om en humla kommer och undrar, försök inte förklara vem du är.

Sitt bara kvar. Var tyst. Försök att få syn på någonting.

Jordlöparens bok, Thomas Tidholm (Ordfront 2020)

Efter att igår kväll på outgrundliga vägar ha kommit att blicka in i den melodifestivaliga delen av världen renar jag i dag min själ genom återigen läsa i den fina jordlöpareboken. Därutur är som synes citatet ovan hämtat.

Bli inte ledsna om ni inte lyckas följa mitt och Thomas Tidholms råd. Jag har inte heller klarat av det riktigt. Är för rastlös för det. Men det är skönt att åtminstone veta vad man borde göra. Vem vet, när man sitter där och inte tycker man får syn på nåt – kanske får man då istället hörsel på rösten från himlen… trädlärkan nämligen. Det är verkligen inte fy skam det heller. Låter så här:

Liked this post? Follow this blog to get more.