En av tusen

Igår fick jag reda på att det finns över 1.000 maskrosarter i Sverige. Det hade jag ingen aaaaaaaning om! Enormt uppsving i min bildning m.a.o. De flesta är emellertid så lika varandra att endast en verklig fackman kan skilja dem åt. Icke desto mindre känner jag mig övertygad om att nedanstående fröbollar är kvarlevor av en annan maskrosart än den vanligast förekommande; om än utan att ha en aning om vilken av de tusen…

Visst är de övermåttan vackra, eller hur!? Varje frö är försedd med en hårfin liten fallskärm som tillåter dem att sväva vida kring…

Kom också att tänka på en teve-kriminalare i tevens barndom: Mission Impossible. Varje avsnitt avslutades med att en ytterst dramatisk röst uttalade dessa ödesmättade ord: There are many destinies in New York City. This has been one of them.

Steget till de överblommade maskrosorna är inte så långt:

Det finns tusen sorters maskrosor i Sverige. Detta var en av dem.

Liked this post? Follow this blog to get more.