Liten händelsevis-undran

Örade omkring lite bland de där korta reelsarna som ploppar upp på Facebook alltsomoftast. Ännu en låt med de sydstatsoriginerade två systrarna Lovell, Rebecka och Megan, träffade mig (hit me) i skall’n; Larkin Poe igen alltså, som jag presenterat i ett tidigare inlägg. Låten hette Wicked Game, och fanns inte på Spottan, visade det sig. Men där hittade jag i stället den här:

Den låten motsvarade väl min sinnesstämning. Och en liten undran slog mig händelsevis: Vad skulle låtens upphovsman – den förmodligen allra mest ikoniskt legendariske delta blues-mannen av dem alla, Robert Johnson nämligen – vad skulle han tyckt om den här fantastiska cover-versionen av sin låt?

Vad tror ni?

Jag tror han skulle diggat den stenhårt; av många skäl, inte bara de rent musikaliska…

Liked this post? Follow this blog to get more.