Soggy-gig!

Lördag 3 december står vi på scen igen! På Blue Velvet (Utbult & Borneby) närmare bestämt, den lilla restaurangutväxten på Kulturhuset. Fritt inträde, boka bord i god tid om ni vill äta, annars slink bara in och ta en öl. Och lyssna! För första gången kommer alla fyra delarna i mitt Elementverk att framföras: Air, Water, Earth och Fire. Ni hittar dem allihop under Låtar från hemmastudion, om än bara som provisoriska solo-demo-versioner. De låter självklart mycket häftigare med hela bandet! Texterna finns på Låttexter. Om ni lyssnar och kollar lite på texterna i förväg så får ni ut mer när ni hör dem live.

De fyra låtarna är väldigt olika sinsemellan. Fire är ett svängigt, inträngande autopsykologiskt porträtt. Water är dels ett rockigt inlägg i den globala miljödebatten, dels en lyrisk betraktelse över samspelet människa och vatten i hav, sjöar och floder. Textjaget i Air loopar omkring utan mål, tills det finner ett slags Nirvana tillsammans med vännerna högt i himlen. Earth slutligen är mörk, berättar en historia om en man och en kvinna på jägar- och samlartiden. Efter att kvinnan blivit dödad av en mammut (!) finner mannen inga skäl att leva längre: Bury me down, deep down in the ground! Where no one will ever find me.

Tips: På Soggy’s facebook-sida finns mer info. Sök på Soggy Bees på Spotify eller Youtube så kan ni digga de åtta låtar vi hittills (kommer mer!) spelat in och publicerat.

Liked this post? Follow this blog to get more.