Och nu till något helt annat…

Jag har den egenheten att jag kan bli fullständigt förhäxad av en låt. Då spelar jag den om och om och om igen utan att tröttna. Ibland är det bara frågan om en enda ton… Finns en en mycket blå sådan ton i Mahalia Jackson’s version av Silent Night t.ex. Men just nu är det det här musikstycket jag lyssnar på varje dag, och som ständigt finns med mig:

Can’t Find My Way Home är ursprungligen skriven av Stevie Winwood, och lanserades av gruppen Blind Faith 1969. Men för mig står Ellen McIlwaine’s cover-version i absolut särklass. Magiskt bra, om ni frågar mig.

Beröringspunkterna med följande lilla poem är många (tillkom för snart fyra år sen, under min jordenruntresa, reviderades idag). Titeln är densamma, om inte annat; Can’t Find My Way Home:

it’s greensleeves
– my heart of joy –
that in automated
robotized
version
stirrs
and drills itself
into my homeless mind

time and time again
the plaintive tune
is heard
blurted out 
by the ambulating
customer seeking
ice-cream van
the only IMO
identified moving object
to be seen

apart from that
avondale motor camp
auckland, new zealand
where i am
incidentally
residing
on this christmas day
A.D. 2016
is still and
deserted

what’s more
i’m wasted
and i
can’t
find
my
way
home...

Liked this post? Follow this blog to get more.