My New Croquet Mallet

Visst låter Croquet Mallet finare än krocketklubba? Nu är det dessutom än mer befogat att använda sig av det engelska språket, eftersom klubban ifråga är tillverkad i England. Jag fick den i förrgår, prövade den på Kransmossens krocketplan igår. Så här ser den ut:

Det finaste pappa hade det satte han på bordet… Jo jo, nog är den fin alltid, min nya klubba. Det framgår om inte annat av dess pris: 540 pund sterling, inklusive frakt, vilket motsvarar cirka 6.300 svenska kronor. Men jag utgår från att den är värd sitt pris. Jag hade en nästan likadan tidigare (rund i stället för fyrkantig, enda skillnaden), och den tjänade mig väl i nästan 15 år. I slutet av förra säsongen gav den dock upp; ett av mässingsbeslagen i ändarna på klubbhuvudet blev instabilt. Alltså beställde jag en ny från England, för precis den här typen av klubba tillverkas endast där.

Det finns i princip tre olika krocketgrenar: två är internationella, engelsk krocket, eller association croquet, och golfkrocket, tillkommer olika nationella varianter, i vårt fall svensk krocket. På Borås Krocketsällskaps bana på Kransmossen här i Borås utövas alla tre krocketarterna; golfkrocket dominerar dock. Klubban ovan använder jag när jag spelar golfkrocket eller engelsk krocket. De liknar svensk krocket bara på så sätt att det är fråga om att passera bågar med kloten. Men det är andra klot, andra bågar, andra mått på planen, andra regler osv osv.

Jag har spelat SM i alla tre grenarna, och även representerat Sverige i landskamper för ett antal år sen.

Mer om krocket en annan gång. Måste bryta här, för det är fotboll på tv.

Liked this post? Follow this blog to get more.