Hornborgasjön

I regel brukar jag undvika det visserligen spektakulära spektakel som kallas “trandansen vid Hornborgasjön”. Det finns så mycket annat att se vid denna superba fågelsjö. Nu var ju emellertid förutsättningarna i år en smula annorlunda; så här i coronatider kunde man tänka sig att antalet trantittande jippoturister skulle ha minskat, medan mängden tranor rimligen inte påverkas av den pågående virala krisen. Dessutom: Vädret behagade denna dag (27 mars 2020) visa upp sig från sin absolut bästa sida: sol och klarblå himmel, nästan 12 grader varmt och föga vind. Alltnog, förutsättningarna var gynnsamma nog för att resultera i ett besök vid Västergötlands Lake Nakuru. Fler bilder på Bilder.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

3 reaktioner till “Hornborgasjön”

  1. Fina bilder på parallellflygning! Flyger de verkligen så parallellt som det verkar?

  2. Ja, jag tror de utnyttjar luftströmmarna som bildas när de flyger på det mest energisparande sättet. Den som kommer efter kan dra nytta av den eller de som flyger före, etc. Sen gör i och för sig teleobjektivet jag använder att de trycks ihop, så det ser lite tätare ut än vad det egentligen är.

  3. Jo, det är väl därför de V-sträcker. Parallell är fel ord egentligen, du har några bilder där det mer ser ut som tandemflygning. Men perspektivet kanske luras lite?

Kommentarer är stängda.