Curious Creatures

Var i Ulricehamn och höll föredrag om Falklandsöarna i allmänhet, och pingviner och svartbrynade albatrosser i synnerhet. Levde högt på pingvinisk charm… Så här beskrev den amerikanske författaren Herman Melville (Moby Dick bl.a.) dem, kunde jag läsa på en lapp på väggen på mitt rum på Pebble Island:

What curious creatures they are! Truly neither fish, flesh or fowl. Without exception it is the most outlandish creature yet discovered by man. Nature keeps this ungainly child hidden away at the end of the Earth.

Naturfilmaren Sven Gillsäter, som besökte Falklandsöarna på 60-talet, citerar den seriöse och allmänt aktade pingvinforskaren Bernard Stonehouse, som hävdar att “pingvinernas upprätta gång och struntförnäma uppsyn gör att de är djur som är svåra att studera sakligt och allvarligt.”

De här fyra pingvinarterna finns det fortfarande gott om på Falklandsöarna:

P.S. Om ni vet nån som ni tror skulle vilja höra mitt utomordentligt underhållande föredrag om pingviner och albatrosser på Falklandsöarna så tveka inte att kontakta mig! Två egenkomponerade sånger ingår också, en pingvinlåt och en albatrosslåt. Och en massa fina bilder förstås… D.S.

Liked this post? Follow this blog to get more.