Antirastlös äggvärpning på årets näst sista dag

Ja, alltså det rör sig om lite medvegtationer, alltså mediterande, vegeterande, sinnesfull (mindful) verksamhet (se förra inlägget). Förresten, kan det bli för mycket av sånt där? Kan man då drabbas av, typ sinnesfylla…?

Hur som helst, jag sitter här vid köksbordet och funderar så smått… Bordet är täckt av en vacker (hm, nåja..) julälgsduk. Jul-älgar måste det väl vara, eftersom dom är röda? Här ett exempel:

Varför är rött julens färg? Googlade nyss på detta, och fick reda på att något entydigt svar inte finns att ge. Kan det vara nåt politiskt; att julen är vänster på nåt vänster? Nja… Nåväl, jag associerade raskt till min Babushka-docka som jag har stående här i köksfönstret. Ja, i stället för babushkor, alltså gamla ryska farmödrar, innehåller min variant gamle pappa Stalin, med för- och efterträdare. Det är en den-ena-inuti-den-andra-docka så det finns plats för flera maktgubbar:

Stalin, Lenin, Brezjnev och Marx är lätt identifierbara, men den siste lille minstingen (längst till vänster… hm…) är svårare; kan nog föreställa Friedrich Engels, tror jag. I ytterligare ett lager, omfamnande dom alla, skulle man ju kunna lägga till allas vår Vladimir Putin, absolut likvärdig med de tre ryska presidenterna i min docka, vad gäller maktbegär, lögnhalseri och mordgalenskap. Inte var det så dom menade, Fredrik och Kalle, när dom plitade ner manifestet?

Liked this post? Follow this blog to get more.